Constructieve veiligheid

Waken voor schijnveiligheid

Lees meer

Digitaal bouwen

We make it before we make it!

Lees meer

BAM Bouw en Techniek heeft voor het project Accelerator in Utrecht het BREEAM-NL Excellent oplevercertificaat behaald met een score van 72,81%! BAM Advies & Engineering heeft het project ondersteund met de volgende disciplines: Constructies, BIM coördinatie, Ontwerp van de technische installaties tijdens bouwteam en uitvoering, Uitvoeringskennis in de ruwbouw én Coördinatie van het BREEAM oplevercertificaat.

Lees meer
Accelerator

Altijd al willen gamen tijdens werktijd? Dit is je kans! BAM heeft in samenwerking met Sustainability Games een circulaire leergame gemaakt genaamd: bambamcity.  

Lees meer
bambamcity

Accelerator in Utrecht is opgeleverd! Exact 3 jaar geleden begonnen we samen met BAM Bouw en Techniek - Speciale Projecten en Cepezed aan de engineering van dit mooie en complexe werk. Vanuit BAM Advies & Engineering zijn wij op bijna elk gebied betrokken geweest tijdens de engineering; constructie, installatietechniek, BREEAM, kwaliteitsadvisering én Digital Construction. 

Lees meer
Oplevering Accelerator

Technische Lunches bij A&E

Binnen BAM Advies & Engineering is een Kennismanagementteam actief die zich bezig houdt met kennisborging- en deling. Maandelijks organiseert dit team een Technische Lunch waarin een bouwgerelateerd onderwerp of interessant project wordt gepresenteerd. 

Lees meer
UC Santa Cruz, Kresge College Residence Hall – Santa Cruz, CA

Van bajes naar wonen

The Robin, het eerste gebouw waarvan de woningen binnenkort in het Bajeskwartier in de verkoop gaan, ligt in het Central District. Dit is één van de vier districten van het Bajeskwartier, die ieder een eigen karakter hebben.

Lees meer
The Robin

Veilig AFAS stadion dankzij integrale samenwerking

BAM Advies & Engineering heeft, in samenwerking met ASK Romein en BAM Bouw en Techniek, de integrale constructieve, bouwkundige en installatietechnische engineering van het AFAS stadion van de Alkmaarse voetbalclub AZ gerealiseerd. Veiligheid staat daarin voorop.

Lees meer
Afas stadion

A&E Studio

A&E Studio is gespecialiseerd in het maken van visualisaties en animaties. Van een snelle schetsimpressie, een fotorealistisch beeld tot een 3D-veiligheidsinstructie.

Lees meer

BORG

Samenwerkingsverband tussen BAM Bouw en Techniek Regio Noord, BAM Advies & Engineering en de Oosterhoff groep.

Lees meer

A&E Architecten

Ons inhouse architectenbureau A&E Architecten verstaat de kunst het ‘gat’ tussen architectuur en bouwen te dichten. Dat zit vooral in de multidisciplinaire samenwerking onder een dak.

Lees meer

Accelerator in Utrecht opgeleverd

Accelerator is binnen BAM Bouw en Techniek hét Digital Construction project. BAM heeft namelijk de mogelijkheid gehad om zelf Digital Construction doelstellingen te definiëren. BIM dient uiteraard geschikt te zijn voor engineering, bouwvoorbereiding en uitvoering maar het projectteam gaat ook met nieuwe ontwikkelingen aan de slag om zichzelf te verbeteren. Dit project fungeert daarom echt als showcase & use-case: kennisdeling is een must.

Accelerator heeft zijn naam uiteraard mee; op het gebied van Digital Construction is het projectteam aan het versnellen. Alles wat ze doen dient wel een meerwaarde op te leveren. De Projectdirecteur zegt terecht; ‘bruikbare informatie voor ons bouwproces en daar zetten we digitalisering zo efficiënt mogelijk voor in.’ Iedereen in het projectteam denkt mee en komt met initiatieven om zoveel mogelijk uit het BIM-model te halen (of terug in het BIM-model te stoppen).

Het feit dat het projectteam in zijn voltalligheid een digitalisering ‘mindset’ heeft betaald zich uit in optimaler werken. De bekende uitspraak ‘stilstand is achteruitgang’ is van toepassing. Het besef dat het bouwproces verandert (en/of moet veranderen) omdat onze mooie sector steeds meer in aanraking komt met Digitalisering/Artificial-Intelligence, Autonomie/Automatisering en Duurzaamheid/Circulariteit. Door de grote ontwikkelingen op het project realiseert de organisatie zich dat de innovaties snel binnen handbereik komen. Het projectteam heeft veel tijd en energie gestopt in onderzoek, ontwikkeling en trainingen. Deze onderdelen zijn consequent gekoppeld aan projectteambehoeftes en taakgerichte handelingen en sluiten daarmee aan op de werkzaamheden in de praktijk.

Het projectteam past volledige prefab installatieschachten toe. In deze modulaire schachten, die bestaan uit metalen frames, zijn in een tent op de bouwplaats alvast de uiteenlopende installatieonderdelen gemonteerd. Per verdieping worden de schachtmodules vervolgens opgehesen en aan de vloerranden bevestigd. Daarna kunnen de installatieonderdelen onderling worden gekoppeld. Ook hier geldt dat het engineeringstraject volledig in BIM is uitgevoerd samen met de partners zoals BAM modulair ontwikkelen en bouwen. 

Toen in oktober 2020 de eerste paal erin ging, zaten we midden in de Covid-19 pandemie. Ondanks de pandemie hebben we op tijd en vol trots dit gebouw opgeleverd aan onze opdrachtgever Kadans. Dit was alleen mogelijk door een integraal en hecht team.