BAM test de boorrobot

Op het project Berghaus in Amsterdam, in samenwerking gerealiseerd door BAM Wonen en BAM Bouw en Techniek, voeren we een pilot uit met de boorrobot van Hilti. De robot boort gaten van vijf disciplines die van tevoren gecoördineerd zijn in een digitaal boorplan. Door het inzetten van geautomatiseerde boorrobots denken we in voortraject na over standaardisatie, wat leidt tot efficiëntieverbeteringen, kostenbesparingen en een hogere mate van voorspelbaarheid van onze bouwprojecten.

U heeft nog geen toestemming gegeven om de benodigde cookies te plaatsen. Accepteer de functionele cookies om deze video te kunnen bekijken.

Je ziet direct twee strategische thema's van BAM samenkomen: Digitalisering en Industrialisatie. Daarnaast speelt duurzaamheid natuurlijk ook een rol. Denk hierbij aan minder reisbewegingen op en van en naar de bouwplaats, maar ook aan minder fysieke belasting van onze collega's. De komende periode worden de resultaten geëvalueerd en samengebracht in een businesscase die we vervolgens borgen in onze Digitale Bouwstenen catalogus.