Constructieve veiligheid

Waken voor schijnveiligheid

Lees meer

Digitaal bouwen

We make it before we make it!

Lees meer

Interview met...onze collega Danny de Vries

BAM Advies & Engineering heeft veel specialisten die opereren in verschillende disciplines binnen het ontwerp- en uitvoeringsproces. Een van deze onderdelen is de digitale bouw- en informatieomgeving, ofwel het BIM-model. Onze collega Danny de Vries legt uit wat zijn werkzaamheden omvatten en wat zijn werk leuk en bijzonder maakt.

Lees meer
Danny de Vries

BAM ontwikkelt duurzaam plaatmateriaal

De afgelopen jaren houdt een consortium van AMS Institute, TU Delft, ChainCraft, NPSP, BAM Infra en BAM Bouw en Techniek zich bezig met de ontwikkeling van Re-plex en het vinden van de beste stedelijke toepassing van dit materiaal.

Afgelopen vrijdag hebben BAM Advies & Engineering, AMS Institute en NPSP in het kader van deze duurzame ontwikkeling een testopstelling geplaatst met de biocomposieten Re-plex en Nabasco 8010 op het project Bajeskwartier in Amsterdam. 

Lees meer
Re-Plex

Duurzaamheidsstrategie BAM

BAM werd dit jaar door Cobouw uitgeroepen tot het duurzaamste bouwbedrijf én staat op de A-lijst klimaatverandering van het CDP (Carbon Disclosure Project) als erkenning voor de klimaatmaatregelen van het bouwconcern. Lees hier het interview van onze Duurzaamheidsadviseur Tom Blankendaal over de duurzaamheidsstrategie van BAM.

Lees meer
De asfaltspreidmachine met waterstofverbrandingsmotor - Bron: BAM Infra Nederland

Tilburg University 

Op 15 juli 2022 is de officiële eerste paal geboord voor het nieuwe onderwijsgebouw van Tilburg University, Marga Klompé Building. Het gebouw met daarin zelfstudieplekken, 14 collegezalen en een foyer wordt gebouwd op de locatie tussen het Tiasgebouw en Cube waar eerst een parkeerplaats lag. Lees meer over de bijdrage van BAM Advies & Engineering. 

Lees meer
Tilburg University

Interview met…onze collega Eline Dolkemade

Na een studie HBO bouwkunde en master Structural Design aan de Technische Universiteit Eindhoven is onze collega Eline Dolkemade in 2018 begonnen bij BAM Advies & Engineering als constructeur. Inmiddels is ze actief in een rol als werkvoorbereider bij het Project aan het Water te Amsterdam. 

Lees meer
Eline Dolkemade

Berghaus Amsterdam

BAM Advies & Engineering is voor het project Berghaus aangehaakt bij de engineering. Met een team van 20 A&E-collega's verzorgen wij naast het engineeren en modelleren van het installatie technische ontwerp óók de integrale (BIM) coördinatie en engineeringsmanagement. 

Lees meer
Berghaus

Accelerator in Utrecht is opgeleverd! Exact 3 jaar geleden begonnen we samen met BAM Bouw en Techniek - Speciale Projecten en Cepezed aan de engineering van dit mooie en complexe werk. Vanuit BAM Advies & Engineering zijn wij op bijna elk gebied betrokken geweest tijdens de engineering; constructie, installatietechniek, BREEAM, kwaliteitsadvisering én Digital Construction. 

Lees meer
Oplevering Accelerator

A&E Studio

A&E Studio is gespecialiseerd in het maken van visualisaties en animaties. Van een snelle schetsimpressie, een fotorealistisch beeld tot een 3D-veiligheidsinstructie.

Lees meer

BORG

Samenwerkingsverband tussen BAM Bouw en Techniek Regio Noord, BAM Advies & Engineering en de Oosterhoff groep.

Lees meer

A&E Architecten

Ons inhouse architectenbureau A&E Architecten verstaat de kunst het ‘gat’ tussen architectuur en bouwen te dichten. Dat zit vooral in de multidisciplinaire samenwerking onder een dak.

Lees meer

Interview met...onze collega Danny de Vries

Danny is de verbinder tussen het engineeringsteam en uitvoeringsteam.

Danny werkt nu al zo’n 5,5 jaar bij BAM Advies & Engineering als BIM Engineer. In zijn dagelijkse werkzaamheden wordt Danny ingezet als BIM Coördinator / Regisseur bij diverse business units van BAM Nederland. Momenteel is hij bezig met het project Berghaus in Amsterdam, een gecombineerd kantoor en woongebouw met 288 woningen en ca. 21.600m2 kantoorruimte.

Wat maakt het werk leuk bij BAM Advies & Engineering?
Het leuke van mijn rol bij A&E is dat ik erg centraal zit en op die manier contact heb met bijna alle business units binnen BAM. Binnen zo’n business unit heb ik niet contact met 1 persoon, maar het gehele team, zoals modelleurs, engineers, werkvoorbereiders, projectleiders en uitvoerders. Hierdoor zijn mijn werkzaamheden niet alleen afwisselend, maar kom ik door heel Nederland op diverse BAM kantoren en bouwlocaties.
 
Hoe ziet jouw standaard werkweek er ongeveer uit?
Naast mijn standaard werkzaamheden op de projecten zoals coördinatie sessies houden, overleggen, knooppunten met het team bekijken en oplossen, heb ik ook veel contact met het uitvoeringsteam. Ik spar regelmatig met de werkvoorbereiders en ondersteun ze bijvoorbeeld door demarcatiesets te maken vanuit het model, of digitaal keuren. Tussendoor komt regelmatig een telefoontje van andere projecten of collega’s die even willen sparren of een vraag/ hulp nodig hebben bij hun project. 
Ik werk in basis hybride (thuis en kantoor), maar ga ook regelmatig naar de bouwplaats om ter plekke met het team te overleggen en support te bieden.

Met wat voor gave dingen ben je nog meer mee bezig buiten het project?
Ik heb tijdens mijn stage en daaropvolgend afstudeertraject bij A&E onderzoek gedaan naar functioneel en taakgericht VR en AR gebruik op projecten. Ook dit jaar wil ik me hier verder in verdiepen om te kijken hoe we VR en AR efficiënt kunnen toepassen waarbij het ook daadwerkelijk meerwaarde biedt. Als je bijvoorbeeld bij andere sectoren kijkt, zie je dat VR en AR steeds meer wordt ingezet om bijvoorbeeld werknemers op te leiden. Denk hierbij aan het uitvoeren van speciale/gevaarlijke handelingen zoals een brand blussen of een operatie uitvoeren. Naast deze interessante innovaties, ben ik ook dagelijks druk met het implementeren en support leveren van BIM360 binnen het hele bedrijf.