Interview met...onze collega Danny de Vries

Danny is de verbinder tussen het engineeringsteam en uitvoeringsteam.

Danny werkt nu al zo’n 5,5 jaar bij BAM Advies & Engineering als BIM Engineer. In zijn dagelijkse werkzaamheden wordt Danny ingezet als BIM Coördinator / Regisseur bij diverse business units van BAM Nederland. Momenteel is hij bezig met het project Berghaus in Amsterdam, een gecombineerd kantoor en woongebouw met 288 woningen en ca. 21.600m2 kantoorruimte.

Wat maakt het werk leuk bij BAM Advies & Engineering?
Het leuke van mijn rol bij A&E is dat ik erg centraal zit en op die manier contact heb met bijna alle business units binnen BAM. Binnen zo’n business unit heb ik niet contact met 1 persoon, maar het gehele team, zoals modelleurs, engineers, werkvoorbereiders, projectleiders en uitvoerders. Hierdoor zijn mijn werkzaamheden niet alleen afwisselend, maar kom ik door heel Nederland op diverse BAM kantoren en bouwlocaties.
 
Hoe ziet jouw standaard werkweek er ongeveer uit?
Naast mijn standaard werkzaamheden op de projecten zoals coördinatie sessies houden, overleggen, knooppunten met het team bekijken en oplossen, heb ik ook veel contact met het uitvoeringsteam. Ik spar regelmatig met de werkvoorbereiders en ondersteun ze bijvoorbeeld door demarcatiesets te maken vanuit het model, of digitaal keuren. Tussendoor komt regelmatig een telefoontje van andere projecten of collega’s die even willen sparren of een vraag/ hulp nodig hebben bij hun project. 
Ik werk in basis hybride (thuis en kantoor), maar ga ook regelmatig naar de bouwplaats om ter plekke met het team te overleggen en support te bieden.

Met wat voor gave dingen ben je nog meer mee bezig buiten het project?
Ik heb tijdens mijn stage en daaropvolgend afstudeertraject bij A&E onderzoek gedaan naar functioneel en taakgericht VR en AR gebruik op projecten. Ook dit jaar wil ik me hier verder in verdiepen om te kijken hoe we VR en AR efficiënt kunnen toepassen waarbij het ook daadwerkelijk meerwaarde biedt. Als je bijvoorbeeld bij andere sectoren kijkt, zie je dat VR en AR steeds meer wordt ingezet om bijvoorbeeld werknemers op te leiden. Denk hierbij aan het uitvoeren van speciale/gevaarlijke handelingen zoals een brand blussen of een operatie uitvoeren. Naast deze interessante innovaties, ben ik ook dagelijks druk met het implementeren en support leveren van BIM360 binnen het hele bedrijf.