Project uitgelicht: Berghaus te Amsterdam

Naast onze werkzaamheden tijdens de engineeringsfase, ondersteunen en adviseren we het uitvoeringsteam ook op verschillende gebieden. Denk hierbij aan een volledige 3D bouwplaats inrichting incl. veiligheidsvoorzieningen modelleren, demarcatie- en datasets genereren maar ook trainen van collega’s met betrekking tot Digital Construction. Voor dit werk wordt ook de modulaire distributiebaan van BAM Modulair toegepast om snel en met hoge kwaliteit de cv, gkw en kabelgoot te monteren.   

Bron: persbericht Boelens de Gruyter d.d. 9-8-2022
Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter en internationaal investeerder, ontwikkelaar en asset manager Round Hill Capital hebben een overeenkomst gesloten met aannemer BAM Wonen voor de realisatie van Berghaus, nabij het World Fashion Centre in Amsterdam-West.

Berghaus Plaza stamt uit 1964 en wordt momenteel volledig gesloopt, waarna het vanaf september duurzaam in de oorspronkelijke stijl wordt herbouwd en hernoemd wordt naar Berghaus. Het voormalige kantoorgebouw waar vroeger vooral modebedrijven zaten, wordt herontwikkeld tot een gecombineerd kantoor-, woon- en werkconcept, dat januari 2025 wordt opgeleverd. Twee woontorens bovenop het nieuw gebouw creëren ruimte voor 288 nieuwe woningen, terwijl een derde toren voor 21.600 vierkante meter extra kantoorruimte zorgt. Het nieuwe Berghaus maakt onderdeel uit van een groter plan, waar ook de naastgelegen panden Modrôme, OKU House en OKU Office onderdeel van uitmaken.

Naast aannemer BAM Wonen zijn de volgende partijen betrokken bij de herontwikkeling van Berghaus: MVSA Architecs en Heyligers architects (architecten), KCAP (landschapsontwerp), Van Rossum (constructeur), Nelissen (installatieadviseur en bouwfysica), DGMR (duurzaamheid), BBA (bouwkostenadviseur), Eteck (WKO) en BAM Bouw en Techniek.