Constructieve veiligheid

Waken voor schijnveiligheid

Lees meer

Digitaal bouwen

We make it before we make it!

Lees meer

De Klimaatwaaier

De Klimaatwaaier is een bundeling van praktische maatregelen om gebieden en gebouwen gezond en weerbaar te maken tegen de uitdagingen van een veranderend klimaat. De gids biedt een overzicht van 22 maatregelen op de thema’s hitte, wateroverlast door neerslag, droogte en overstroming. De klimaatwaaier is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen AM, BAM Wonen en BAM Advies & Engineering.

Download publicatie

Lees meer
Klimaatwaaier

Interview met onze collega Madelief Ritt

Als adviseur duurzaamheid bij BAM Advies & Engineering is Madelief Ritt (27) direct betrokken bij projecten variërend van gebiedsvisies tot duurzaamheidsstrategieën. Dé schakel tussen de bouwsector, architectuur en de wetenschap en toegewijd aan het bedenken van creatieve oplossingen voor duurzame uitdagingen.

Lees meer
Madelief Ritt

BAM test de boorrobot

Duurzaamheid, industrialisatie en digitalisering zijn naast veiligheid de hoofdpunten in onze strategie; building a sustainable tomorrow.

Bij BAM Bouw en Techniek omarmen wij deze thema's en passen wij duurzame en technologische innovaties toe, zoals BIM, robotics, virtual reality (VR) en augmented reality (AR), alsook modulair bouwen. Al deze ontwikkelingen stellen ons in staat om projecten eerst digitaal te realiseren, voordat wij ze in de praktijk uitvoeren. Daarmee voegen we waarde toe aan het bouwproces en reduceren faalkosten tijdens de uitvoering.

Lees meer
BAM test de boorrobot

Oplevering Rijkskantoor Surinameweg

Onlangs is het Rijkskantoor Surinameweg 4 in Haarlem opgeleverd aan het Rijksvastgoedbedrijf. Hiermee rondt BAM Bouw & Techniek samen met haar partners een Design & Build opdracht voor de renovatie, uitbreiding en verduurzaming van het bestaande Rijkskantoor in Haarlem af.

BAM Advies & Engineering was vanaf de tenderfase verantwoordelijk voor de installatietechnische en constructieve ontwerpwerkzaamheden. Daarnaast heeft zij het engineeringsmanagement en contractmanagement ingevuld. 

Lees meer
Surinameweg

Interview met...onze collega Danny de Vries

BAM Advies & Engineering heeft veel specialisten die opereren in verschillende disciplines binnen het ontwerp- en uitvoeringsproces. Een van deze onderdelen is de digitale bouw- en informatieomgeving, ofwel het BIM-model. Onze collega Danny de Vries legt uit wat zijn werkzaamheden omvatten en wat zijn werk leuk en bijzonder maakt.

Lees meer
Danny de Vries

BAM ontwikkelt duurzaam plaatmateriaal

De afgelopen jaren houdt een consortium van AMS Institute, TU Delft, ChainCraft, NPSP, BAM Infra en BAM Bouw en Techniek zich bezig met de ontwikkeling van Re-plex en het vinden van de beste stedelijke toepassing van dit materiaal.

Afgelopen vrijdag hebben BAM Advies & Engineering, AMS Institute en NPSP in het kader van deze duurzame ontwikkeling een testopstelling geplaatst met de biocomposieten Re-plex en Nabasco 8010 op het project Bajeskwartier in Amsterdam. 

Lees meer
Re-Plex

Duurzaamheidsstrategie BAM

BAM werd dit jaar door Cobouw uitgeroepen tot het duurzaamste bouwbedrijf én staat op de A-lijst klimaatverandering van het CDP (Carbon Disclosure Project) als erkenning voor de klimaatmaatregelen van het bouwconcern. Lees hier het interview van onze Duurzaamheidsadviseur Tom Blankendaal over de duurzaamheidsstrategie van BAM.

Lees meer
De asfaltspreidmachine met waterstofverbrandingsmotor - Bron: BAM Infra Nederland

Tilburg University 

Op 15 juli 2022 is de officiële eerste paal geboord voor het nieuwe onderwijsgebouw van Tilburg University, Marga Klompé Building. Het gebouw met daarin zelfstudieplekken, 14 collegezalen en een foyer wordt gebouwd op de locatie tussen het Tiasgebouw en Cube waar eerst een parkeerplaats lag. Lees meer over de bijdrage van BAM Advies & Engineering. 

Lees meer
Tilburg University

Interview met…onze collega Eline Dolkemade

Na een studie HBO bouwkunde en master Structural Design aan de Technische Universiteit Eindhoven is onze collega Eline Dolkemade in 2018 begonnen bij BAM Advies & Engineering als constructeur. Inmiddels is ze actief in een rol als werkvoorbereider bij het Project aan het Water te Amsterdam. 

Lees meer
Eline Dolkemade

Berghaus Amsterdam

BAM Advies & Engineering is voor het project Berghaus aangehaakt bij de engineering. Met een team van 20 A&E-collega's verzorgen wij naast het engineeren en modelleren van het installatie technische ontwerp óók de integrale (BIM) coördinatie en engineeringsmanagement.

Lees meer
Berghaus

A&E Studio

A&E Studio is gespecialiseerd in het maken van visualisaties en animaties. Van een snelle schetsimpressie, een fotorealistisch beeld tot een 3D-veiligheidsinstructie.

Lees meer

BORG

Samenwerkingsverband tussen BAM Bouw en Techniek Regio Noord, BAM Advies & Engineering en de Oosterhoff groep.

Lees meer

A&E Architecten

Ons inhouse architectenbureau A&E Architecten verstaat de kunst het ‘gat’ tussen architectuur en bouwen te dichten. Dat zit vooral in de multidisciplinaire samenwerking onder een dak.

Lees meer

BAM ontwikkelt duurzaam plaatmateriaal

Weer en wind

Re-plex is potentieel een interessant gevelmateriaal maar moet dan wel de weersomstandigheden gedurende een lange tijd weerstaan. We testen, in Bajeskwartier, op de invloed van zon, regen en wind, en de invloed van de oriëntatie (zuid, noord, etc) op de levensduur van Re-plex. 

 

In dit houten frame zijn kleine gevelpanelen van twee soorten biocomposiet geplaatst:

-    de 5 zwarte gevelpaneel-samples (2.5 x 11 cm) zijn gemaakt van Re-Plex;

-    de lichte gevelpanelen zijn gemaakt van Nabasco products 8010. Dit biocomposiet is door NPSP ontwikkeld, is reeds op de markt beschikbaar en dient ter vergelijking voor Re-plex.

 

Gedurende een half jaar houden we het frame en de Re-plex gevelpanelen scherp in de gaten. Is het materiaal nog intact, of wordt het deels biologische afgebroken?  Zijn er verkleuringen te zien? Hecht vuil zich makkelijk aan de Re-plex-panelen? Na een half jaar testen we in het laboratorium of de mechanische eigenschappen van Re-plex veranderd zijn. 

Partners

De ontwikkeling van Re-plex is een samenwerking tussen de TU Delft, ChainCraft, NPSP, AMS Institute, BAM Infra en BAM Bouw en Techniek:

•    Tu Delft doet toonaangevend onderzoek naar biopolymeren en afvalwaterzuivering

•    ChainCraft wil nieuwe routes identificeren voor de toepassing van Kaumera

•    NPSP is expert in de productie van hoogwaardige lichtgewicht biocomposieten

•    AMS Institute wil afvalstromen op grootstedelijk niveau sluiten om de overgang naar een circulaire samenleving te versnellen

•    BAM Infra en BAM Bouw en Techniek gebruiken steeds meer circulaire bouwmaterialen in hun bouwprojecten en daar kan

Re-plex er één van zijn.

De ontwikkeling van Re-plex is mede mogelijk gemaakt door RVO.