Constructieve veiligheid

Waken voor schijnveiligheid

Lees meer

Digitaal bouwen

We make it before we make it!

Lees meer

Tilburg University 

Op 15 juli 2022 is de officiële eerste paal geboord voor het nieuwe onderwijsgebouw van Tilburg University, Marga Klompé Building. Het gebouw met daarin zelfstudieplekken, 14 collegezalen en een foyer wordt gebouwd op de locatie tussen het Tiasgebouw en Cube waar eerst een parkeerplaats lag. Lees meer over de bijdrage van BAM Advies & Engineering. 

Lees meer
Tilburg University

Duurzaamheidsstrategie BAM

BAM werd dit jaar door Cobouw uitgeroepen tot het duurzaamste bouwbedrijf én staat op de A-lijst klimaatverandering van het CDP (Carbon Disclosure Project) als erkenning voor de klimaatmaatregelen van het bouwconcern. Lees hier het interview van onze Duurzaamheidsadviseur Tom Blankendaal over de duurzaamheidsstrategie van BAM.

Lees meer
De asfaltspreidmachine met waterstofverbrandingsmotor - Bron: BAM Infra Nederland

Berghaus Amsterdam

BAM Advies & Engineering is voor het project Berghaus aangehaakt bij de engineering. Met een team van 20 A&E-collega's verzorgen wij naast het engineeren en modelleren van het installatie technische ontwerp óók de integrale (BIM) coördinatie en engineeringsmanagement. 

Lees meer
Berghaus

In november 2021 is onze collega Joris Hesselink door een onafhankelijke jury uitgeroepen tot Talent van het Jaar. In een serie columns in het vakblad Cement geeft hij zijn visie op een aantal belangrijke ontwikkelingen in het constructeursvak. In zijn nieuwste column geeft hij zijn visie op het duurzaam realiseren of uitvoeren van bouwwerken.

Lees hier zijn column 'Duurzaam uitgevoerd?'
 

Bouwkeet BAM

BAM Bouw en Techniek heeft voor het project Accelerator in Utrecht het BREEAM-NL Excellent oplevercertificaat behaald met een score van 72,81%! BAM Advies & Engineering heeft het project ondersteund met de volgende disciplines: Constructies, BIM coördinatie, Ontwerp van de technische installaties tijdens bouwteam en uitvoering, Uitvoeringskennis in de ruwbouw én Coördinatie van het BREEAM oplevercertificaat.

Lees meer
Accelerator

Altijd al willen gamen tijdens werktijd? Dit is je kans! BAM heeft in samenwerking met Sustainability Games een circulaire leergame gemaakt genaamd: bambamcity.  

Lees meer
bambamcity

Accelerator in Utrecht is opgeleverd! Exact 3 jaar geleden begonnen we samen met BAM Bouw en Techniek - Speciale Projecten en Cepezed aan de engineering van dit mooie en complexe werk. Vanuit BAM Advies & Engineering zijn wij op bijna elk gebied betrokken geweest tijdens de engineering; constructie, installatietechniek, BREEAM, kwaliteitsadvisering én Digital Construction. 

Lees meer
Oplevering Accelerator

A&E Studio

A&E Studio is gespecialiseerd in het maken van visualisaties en animaties. Van een snelle schetsimpressie, een fotorealistisch beeld tot een 3D-veiligheidsinstructie.

Lees meer

BORG

Samenwerkingsverband tussen BAM Bouw en Techniek Regio Noord, BAM Advies & Engineering en de Oosterhoff groep.

Lees meer

A&E Architecten

Ons inhouse architectenbureau A&E Architecten verstaat de kunst het ‘gat’ tussen architectuur en bouwen te dichten. Dat zit vooral in de multidisciplinaire samenwerking onder een dak.

Lees meer

BREEAM Excellent certificaat voor Accelerator Utrecht

BAM Bouw en Techniek heeft voor het project Accelerator in Utrecht het BREEAM-NL Excellent (4 sterren) oplevercertificaat behaald met een score van 72,81%!

Accelerator is een nieuw en duurzaam multi-tenant gebouw op het Utrecht Science Park. Het gebouw telt ruim 20.000 m² en 11 verdiepingen. Het bevat onder meer kantoor-, laboratorium- en parkeerfuncties, maar ook een auditorium voor 250 personen, ‘meet & greet’ faciliteiten en een reeks algemene voorzieningen als een vergadercentrum en uitgebreid restaurant in de transparante plint. Het gebouw is ontwikkeld door Kadans Science Partner en ontworpen door cepezed. Het casco en de fitouts van een deel van de huurders, inclusief de installaties, is gebouwd door BAM Bouw en Techniek - Speciale Projecten.

In een intensief traject wat 4 jaar geleden is gestart, heeft BAM samen met Deerns  de wens van de opdrachtgever voor een duurzaam gebouw vertaald, en als resultaat is het BREEAM-NL Excellent certificaat behaald. In mei 2020 is het voorlopige ontwerpcertificaat behaald en het definitieve oplevercertificaat is in juni 2022 behaald.

Duurzaam
Het ontwerp is onder meer erg flexibel en er is veel aandacht voor een aangename, gezonde werkomgeving. Die komt onder meer tot stand door een hoge mate van daglichttoetreding en veel groen in het atrium van het gebouw. Een dak vol PV-panelen voorziet het gebouw van elektrische energie en de verwarming en koeling wordt vanuit een bodemopslagsysteem geleverd, waardoor een gasaansluiting overbodig is. Ook passen de flexibiliteit en aanpasbaarheid van Accelerator goed bij het circulaire gedachtengoed.

BAM Advies & Engineering heeft het project ondersteund met de volgende disciplines: Constructies, BIM coördinatie, Ontwerp
van de technische installaties tijdens bouwteam en uitvoering, Uitvoeringskennis in de ruwbouw én Coördinatie van het BREEAM oplevercertificaat. Neem contact op met onze collega Martin de Graaf over dit certificaat en over BREEAM in het algemeen, onze BREEAM-NL expert/coördinator.