Constructieve veiligheid

Waken voor schijnveiligheid

Lees meer

Digitaal bouwen

We make it before we make it!

Lees meer

In november 2021 is onze collega Joris Hesselink door een onafhankelijke jury uitgeroepen tot Talent van het Jaar. In een serie columns in het vakblad Cement geeft hij zijn visie op een aantal belangrijke ontwikkelingen in het constructeursvak. In zijn nieuwste column geeft hij zijn visie op het duurzaam realiseren of uitvoeren van bouwwerken.

Lees hier zijn column 'Duurzaam uitgevoerd?'
 

Bouwkeet BAM

BAM Bouw en Techniek heeft voor het project Accelerator in Utrecht het BREEAM-NL Excellent oplevercertificaat behaald met een score van 72,81%! BAM Advies & Engineering heeft het project ondersteund met de volgende disciplines: Constructies, BIM coördinatie, Ontwerp van de technische installaties tijdens bouwteam en uitvoering, Uitvoeringskennis in de ruwbouw én Coördinatie van het BREEAM oplevercertificaat.

Lees meer
Accelerator

Altijd al willen gamen tijdens werktijd? Dit is je kans! BAM heeft in samenwerking met Sustainability Games een circulaire leergame gemaakt genaamd: bambamcity.  

Lees meer
bambamcity

Accelerator in Utrecht is opgeleverd! Exact 3 jaar geleden begonnen we samen met BAM Bouw en Techniek - Speciale Projecten en Cepezed aan de engineering van dit mooie en complexe werk. Vanuit BAM Advies & Engineering zijn wij op bijna elk gebied betrokken geweest tijdens de engineering; constructie, installatietechniek, BREEAM, kwaliteitsadvisering én Digital Construction. 

Lees meer
Oplevering Accelerator

Technische Lunches bij A&E

Binnen BAM Advies & Engineering is een Kennismanagementteam actief die zich bezig houdt met kennisborging- en deling. Maandelijks organiseert dit team een Technische Lunch waarin een bouwgerelateerd onderwerp of interessant project wordt gepresenteerd. 

Lees meer
UC Santa Cruz, Kresge College Residence Hall – Santa Cruz, CA

Van bajes naar wonen

The Robin, het eerste gebouw waarvan de woningen binnenkort in het Bajeskwartier in de verkoop gaan, ligt in het Central District. Dit is één van de vier districten van het Bajeskwartier, die ieder een eigen karakter hebben.

Lees meer
The Robin

A&E Studio

A&E Studio is gespecialiseerd in het maken van visualisaties en animaties. Van een snelle schetsimpressie, een fotorealistisch beeld tot een 3D-veiligheidsinstructie.

Lees meer

BORG

Samenwerkingsverband tussen BAM Bouw en Techniek Regio Noord, BAM Advies & Engineering en de Oosterhoff groep.

Lees meer

A&E Architecten

Ons inhouse architectenbureau A&E Architecten verstaat de kunst het ‘gat’ tussen architectuur en bouwen te dichten. Dat zit vooral in de multidisciplinaire samenwerking onder een dak.

Lees meer

BREEAM Excellent certificaat voor Accelerator Utrecht

BAM Bouw en Techniek heeft voor het project Accelerator in Utrecht het BREEAM-NL Excellent (4 sterren) oplevercertificaat behaald met een score van 72,81%!

Accelerator is een nieuw en duurzaam multi-tenant gebouw op het Utrecht Science Park. Het gebouw telt ruim 20.000 m² en 11 verdiepingen. Het bevat onder meer kantoor-, laboratorium- en parkeerfuncties, maar ook een auditorium voor 250 personen, ‘meet & greet’ faciliteiten en een reeks algemene voorzieningen als een vergadercentrum en uitgebreid restaurant in de transparante plint. Het gebouw is ontwikkeld door Kadans Science Partner en ontworpen door cepezed. Het casco en de fitouts van een deel van de huurders, inclusief de installaties, is gebouwd door BAM Bouw en Techniek - Speciale Projecten.

In een intensief traject wat 4 jaar geleden is gestart, heeft BAM samen met Deerns  de wens van de opdrachtgever voor een duurzaam gebouw vertaald, en als resultaat is het BREEAM-NL Excellent certificaat behaald. In mei 2020 is het voorlopige ontwerpcertificaat behaald en het definitieve oplevercertificaat is in juni 2022 behaald.

Duurzaam
Het ontwerp is onder meer erg flexibel en er is veel aandacht voor een aangename, gezonde werkomgeving. Die komt onder meer tot stand door een hoge mate van daglichttoetreding en veel groen in het atrium van het gebouw. Een dak vol PV-panelen voorziet het gebouw van elektrische energie en de verwarming en koeling wordt vanuit een bodemopslagsysteem geleverd, waardoor een gasaansluiting overbodig is. Ook passen de flexibiliteit en aanpasbaarheid van Accelerator goed bij het circulaire gedachtengoed.

BAM Advies & Engineering heeft het project ondersteund met de volgende disciplines: Constructies, BIM coördinatie, Ontwerp
van de technische installaties tijdens bouwteam en uitvoering, Uitvoeringskennis in de ruwbouw én Coördinatie van het BREEAM oplevercertificaat. Neem contact op met onze collega Martin de Graaf over dit certificaat en over BREEAM in het algemeen, onze BREEAM-NL expert/coördinator.