Constructieve veiligheid

Waken voor schijnveiligheid

Lees meer

Digitaal bouwen

We make it before we make it!

Lees meer

Tilburg University 

Op 15 juli 2022 is de officiële eerste paal geboord voor het nieuwe onderwijsgebouw van Tilburg University, Marga Klompé Building. Het gebouw met daarin zelfstudieplekken, 14 collegezalen en een foyer wordt gebouwd op de locatie tussen het Tiasgebouw en Cube waar eerst een parkeerplaats lag. Lees meer over de bijdrage van BAM Advies & Engineering. 

Lees meer
Tilburg University

Duurzaamheidsstrategie BAM

BAM werd dit jaar door Cobouw uitgeroepen tot het duurzaamste bouwbedrijf én staat op de A-lijst klimaatverandering van het CDP (Carbon Disclosure Project) als erkenning voor de klimaatmaatregelen van het bouwconcern. Lees hier het interview van onze Duurzaamheidsadviseur Tom Blankendaal over de duurzaamheidsstrategie van BAM.

Lees meer
De asfaltspreidmachine met waterstofverbrandingsmotor - Bron: BAM Infra Nederland

Berghaus Amsterdam

BAM Advies & Engineering is voor het project Berghaus aangehaakt bij de engineering. Met een team van 20 A&E-collega's verzorgen wij naast het engineeren en modelleren van het installatie technische ontwerp óók de integrale (BIM) coördinatie en engineeringsmanagement. 

Lees meer
Berghaus

In november 2021 is onze collega Joris Hesselink door een onafhankelijke jury uitgeroepen tot Talent van het Jaar. In een serie columns in het vakblad Cement geeft hij zijn visie op een aantal belangrijke ontwikkelingen in het constructeursvak. In zijn nieuwste column geeft hij zijn visie op het duurzaam realiseren of uitvoeren van bouwwerken.

Lees hier zijn column 'Duurzaam uitgevoerd?'
 

Bouwkeet BAM

BAM Bouw en Techniek heeft voor het project Accelerator in Utrecht het BREEAM-NL Excellent oplevercertificaat behaald met een score van 72,81%! BAM Advies & Engineering heeft het project ondersteund met de volgende disciplines: Constructies, BIM coördinatie, Ontwerp van de technische installaties tijdens bouwteam en uitvoering, Uitvoeringskennis in de ruwbouw én Coördinatie van het BREEAM oplevercertificaat.

Lees meer
Accelerator

Altijd al willen gamen tijdens werktijd? Dit is je kans! BAM heeft in samenwerking met Sustainability Games een circulaire leergame gemaakt genaamd: bambamcity.  

Lees meer
bambamcity

Accelerator in Utrecht is opgeleverd! Exact 3 jaar geleden begonnen we samen met BAM Bouw en Techniek - Speciale Projecten en Cepezed aan de engineering van dit mooie en complexe werk. Vanuit BAM Advies & Engineering zijn wij op bijna elk gebied betrokken geweest tijdens de engineering; constructie, installatietechniek, BREEAM, kwaliteitsadvisering én Digital Construction. 

Lees meer
Oplevering Accelerator

A&E Studio

A&E Studio is gespecialiseerd in het maken van visualisaties en animaties. Van een snelle schetsimpressie, een fotorealistisch beeld tot een 3D-veiligheidsinstructie.

Lees meer

BORG

Samenwerkingsverband tussen BAM Bouw en Techniek Regio Noord, BAM Advies & Engineering en de Oosterhoff groep.

Lees meer

A&E Architecten

Ons inhouse architectenbureau A&E Architecten verstaat de kunst het ‘gat’ tussen architectuur en bouwen te dichten. Dat zit vooral in de multidisciplinaire samenwerking onder een dak.

Lees meer

Tilburg University, Marga Klompé Building

Vice voorzitter van het College van Bestuur Paulina Snijders heeft 15 juli officieel de naam van het nieuwe onderwijsgebouw bekend gemaakt: Marga Klompé Building, vernoemd naar de eerste vrouwelijke Minister in Nederland. 
Het nieuwe onderwijsgebouw is nodig vanwege de groei van het aantal studenten en de verandering in de manier waarop onderwijs gegeven wordt. Bij het ontwerp van het nieuwe gebouw is rekening gehouden met een inspirerende leer- en werkomgeving waarin studenten en medewerkers zich maximaal kunnen ontwikkelen. Het gebouw biedt ruimte aan zo’n 1.000 studenten. Naar verwachting zal het gebouw in het tweede semester van collegejaar 2023/2024 in gebruik worden genomen.
 

Uniek ontwerp
Dit unieke houten onderwijsgebouw wordt gebouwd door BAM Bouw en Techniek – Integrale Projecten Zuid. Het nieuwe onderwijsgebouw de Marga Klompé Building is een duurzaam en circulair gebouw met een massieve houten constructie. Het wordt het eerste in Cross Laminated Timber (CLT) gebouwde academische gebouw in Nederland. CLT is een nieuwe categorie houtproducten waarbij meerdere massief houten panelen aan elkaar worden genageld of gelijmd en die uitzonderlijke sterkte en stabiliteit bieden. Een sterk, koolstofarm alternatief voor beton en staal. Het gebouw krijgt een nagenoeg geheel herbruikbare houten draagconstructie met demontabele balken en is uniek voor een universiteitsgebouw. 
 

Bijdrage BAM Advies en Engineering
Tilburg University heeft samen met haar adviseurs Powerhouse Company, BreedID en RHDHV een Definitief Ontwerp gemaakt op basis van de eisen van Tilburg University. Binnen de kaders van de overeenkomst met Tilburg University heeft BAM Advies & Engineering de volledige uitwerking gedaan van het ontwerp voor de disciplines Bouwkunde, Constructie én Installaties. Voor de specifieke onderdelen zoals de Houtconstructie en bouwfysica heeft BAM Advies & Engineering de samenwerking opgezocht met gerenommeerde partijen zoals Binderholz en Peutz, waarbij ook de partner van BAM Advies & Engineering, Holmes Group uit Nieuw Zeeland, nog een controle gedaan heeft op de houtconstructie. Het ontwerp van BAM Advies & Engineering resulteert in een (bijna) energie neutraal gebouw, waarbij de energie lokaal opgewekt wordt middels zonnepanelen en een WKO.