Constructieve veiligheid

Waken voor schijnveiligheid

Lees meer

Digitaal bouwen

We make it before we make it!

Lees meer

Ben jij uit het juiste hout gesneden? 

BAM gaat zich richten op houtbouw. Zoals de naam het al zegt: bouwen met hout in plaats van beton. Heb jij affiniteit met hout, duurzame materialen en duurzame bouw én heb jij interesse in een stage met impact? Dan zijn we op zoek naar jou!

Lees meer
Gemeentehuis Brummen

Van bajes naar wonen

The Robin, het eerste gebouw waarvan de woningen binnenkort in het Bajeskwartier in de verkoop gaan, ligt in het Central District. Dit is één van de vier districten van het Bajeskwartier, die ieder een eigen karakter hebben.

Lees meer
The Robin

De hijsloods van De Zalmhaven showt technisch vernuft

De Zalmhaven I is gerealiseerd door middel van een hijsloods. Dit is een zelf klimmende constructie die de woontoren naar een uiteindelijke hoogte van 215 meter heeft gebracht.

Lees meer
Hijsloods Zalmhaven Rotterdam

Emanuela Sokol: “BAM en BIM laten alle puzzelstukjes op hun plek vallen”

Maken begint met weten; met zéker weten dat een project als Het Kadehuis financieel haalbaar én technisch maakbaar is.

Lees meer
Emanuela Sokol

Ontwerp circulaire onderstation wint BAM hackathon

Wij feliciteren alle winnaars en in het bijzonder onze architect Arend Rutgers van A&E Architecten voor het ontwerp van de ruimtelijke inpassing en styling van het circulaire onderstation! 


Veilig AFAS stadion dankzij integrale samenwerking

BAM Advies & Engineering heeft, in samenwerking met ASK Romein en BAM Bouw en Techniek, de integrale constructieve, bouwkundige en installatietechnische engineering van het AFAS stadion van de Alkmaarse voetbalclub AZ gerealiseerd. Veiligheid staat daarin voorop.

Lees meer
Afas stadion

BIM is gereedschap

Onze BIM manager Jeroen Harink is geïnterviewd door BIM Onderwijs over BIM bij BAM Advies & Engineering. 

Lees meer
BIM

A&E Studio

A&E Studio is gespecialiseerd in het maken van visualisaties en animaties. Van een snelle schetsimpressie, een fotorealistisch beeld tot een 3D-veiligheidsinstructie.

Lees meer

BORG

Samenwerkingsverband tussen BAM Bouw en Techniek Regio Noord, BAM Advies & Engineering en de Oosterhoff groep.

Lees meer

A&E Architecten

Ons inhouse architectenbureau A&E Architecten verstaat de kunst het ‘gat’ tussen architectuur en bouwen te dichten. Dat zit vooral in de multidisciplinaire samenwerking onder een dak.

Lees meer

Veilig AFAS stadion dankzij integrale samenwerking

Kwaliteitsborging

Om te kunnen borgen dat de kwaliteit van alle uitwerkingen op en top waren, is tijdens de engineering gebruik gemaakt van het zogenaamde zes ogen controleprincipe. Naast de intensieve eigen controle heeft BAM met BouwQ een Technical Inspection Service (TIS) ingeschakeld om als niet inhoudelijk betrokken partij de topkwaliteit te kunnen garanderen. Dat resulteerde in een extra kwaliteitsslag, die ook in de uitvoering is doorgezet. Tijdens de productie, de montage en de verwerking van de staalconstructie op de bouw zijn extra controles uitgevoerd door BouwQ.

Tevens houdt de gemeente Alkmaar in nauwe samenwerking met BAM een vinger aan de pols. Het project ligt onder een vergrootglas sinds de uitkomsten van de onderzoeken naar de gedeeltelijke instorting van de dakconstructie. Om een veilig stadion te realiseren wordt er met verscherpte aandacht naar  het goedkeuringstraject gekeken.

Robuust stadion

Niet alleen de processen zijn afgestemd op het minimaliseren van eventuele fouten, ook bij het ontwerp van het stadion en in de uitwerking houdt BAM rekening met eventuele calamiteiten. Denk bijvoorbeeld aan extra aandacht voor robuustheid van de constructie en de tweede draagweg. Een aantal constructie elementen moet kunnen wegvallen zonder desastreuze gevolgen voor de veiligheid van de constructie in zijn geheel.

Parallelle processen

Vanwege de krappe planning is er gewerkt met parallelle processen. Een integrale aanpak over alle disciplines heen was daarom noodzakelijk. Het team van BAM Advies & Engineering heeft tijdens de uitwerking van de verschillende constructieonderdelen, direct meegedacht over het plaatsen van de bouwkundige en installatietechnische elementen. Hiermee is voorkomen dat in een later stadium aanpassingen noodzakelijk waren.

Waterdragers en topspelers

Het team was in deze fase gelijktijdig aan het ontwerpen, engineeren en realiseren. Om dit mogelijk te maken is vooraf een helder proces afgesproken hoe er met elkaar gewerkt en gecommuniceerd zou gaan worden, welke planning daarbij hoorde en welke informatie benodigd was in het besluitvormingstraject. Dit alles met inachtneming van de strikt afgesproken kwaliteitsborging.

Deze grote uitdaging was niet gelukt zonder een volledig op elkaar ingespeeld team. Om in voetbaltermen te spreken: er is veel aandacht besteed aan de juiste balans in het team van waterdragers en topspelers. Hierbij waren de juiste persoon op de juiste plek en integrale samenwerking de belangrijkste succesfactoren. Het juiste team, in combinatie met de juiste tactiek en speelwijze, heeft geresulteerd in dit prachtige en veilige eindresultaat.