Fietsbrug De Groote Wielen

Middenin de wijk De Groote Wielen ligt een omvangrijke waterplas waarover een unieke fietsbrug wordt gerealiseerd. Het ontwerp van A&E Architecten kenmerkt zich door zijn ranke, elegante vormgeving en innovatieve betonsamenstelling.

Lees meer
Impressie: A&E Architecten

Energiestations GVB Veren 

Het winnende ontwerp van A&E Architecten voor de gelijkrichterstations draagt bij aan het duurzame imago van het GVB door het zichtbaar circulaire en natuur-inclusieve ontwerp.

Lees meer
Impressie: A&E Architecten

Onderdoorgang Amstelstroomlaan

Deze onderdoorgang is onderdeel van de Amstelstroomlaan die van west naar oost door het gebied Overamstel loopt. Het ontwerp van A&E Architecten komt voort uit de ambitie om in plaats van een tunnel-uitstraling het beeld van een ruim viaduct te maken.

Lees meer
Fotografie: Luuk Kramer

Kunstwerk Balkbrug 

De drukke N377 kruist Balkbrug in het hart. Het ontwerp van A&E Architecten voorziet in een onderdoorgang voor het snelverkeer, zodat de twee helften van het dorp weer beter met elkaar in contact komen. 

Lees meer
Impressie: A&E Architecten

Duurzame industriewaterzuivering 

BAM Infra Nederland heeft (samen met RWB Water Services) in minder dan anderhalf jaar tijd een duurzame industriewaterzuivering gebouwd in het Groningse Garmerwolde voor North Water. Deze nieuwe waterfabriek levert op een duurzame manier water aan industriële bedrijven in de Eemshaven.

Lees meer
Duurzame industriewaterzuivering voor North Water

Nascheidingsinstallatie AEB

Met deze installatie levert AEB een belangrijke bijdrage aan het behalen van de duurzaamheidsdoelstelling van Amsterdam en overige deelnemende gemeenten: het scheiden van 65 tot 75% van het huishoudelijk afval in 2020.

Lees meer
Impressie: A&E Architecten

Duurzame industriewaterzuivering geopend

BAM Infra Nederland heeft (samen met RWB Water Services) in minder dan anderhalf jaar tijd een duurzame industriewaterzuivering gebouwd in het Groningse Garmerwolde voor North Water. Deze nieuwe waterfabriek levert op een duurzame manier water aan industriële bedrijven in de Eemshaven. Van oppervlaktewater uit het Eemskanaal maken zij ‘industriewater’, zodat ze niet langer drinkwater hoeven te gebruiken als koel- en proceswater. Google is de eerste grote afnemer en maakte bovendien door haar bijdrage als partner in het project de realisatie ook mede mogelijk. Wij zijn trots dat BAM Advies & Engineering ook een mooie bijdrage heeft mogen leveren aan dit bijzondere project.

U heeft nog geen toestemming gegeven om de benodigde cookies te plaatsen. Accepteer de doelgroepgerichte cookies om deze video te kunnen bekijken.

Vanuit BAM Advies en Engineering heeft een projectteam meegewerkt aan de uitwerking van zowel het DO als het UO. Dit projectteam was verantwoordelijk voor ontwerpleiding, constructieve engineering, bouwkundige engineering en BIM Coördinatie.  Onder ons motto ‘We make it before we make it’ is het constructieve en bouwkundige model gemodelleerd met daarin geïntegreerd de werktuigbouwkundige- en elektrotechnische installatie en het terreinmodel. Middels 3D- en clash sessies is de waterzuivering eerst volledig digitaal gebouwd. Tijdens de realisatie is tevens een kwaliteitscontrole uitgevoerd op de betonwanden (Pierre Hendrikx) en is uitvoering verder begeleid in constructieve en bouwkundige zaken. Het model is tijdens de realisatie geüpdatet met leveranciersmodellen en uiteindelijk as-built opgeleverd met het gebouw.

Lees hier meer informatie.