Fietsbrug De Groote Wielen

Middenin de wijk De Groote Wielen ligt een omvangrijke waterplas waarover een unieke fietsbrug wordt gerealiseerd. Het ontwerp van A&E Architecten kenmerkt zich door zijn ranke, elegante vormgeving en innovatieve betonsamenstelling.

Lees meer
Impressie: A&E Architecten

Energiestations GVB Veren 

Het winnende ontwerp van A&E Architecten voor de gelijkrichterstations draagt bij aan het duurzame imago van het GVB door het zichtbaar circulaire en natuur-inclusieve ontwerp.

Lees meer
Impressie: A&E Architecten

Onderdoorgang Amstelstroomlaan

Deze onderdoorgang is onderdeel van de Amstelstroomlaan die van west naar oost door het gebied Overamstel loopt. Het ontwerp van A&E Architecten komt voort uit de ambitie om in plaats van een tunnel-uitstraling het beeld van een ruim viaduct te maken.

Lees meer
Fotografie: Luuk Kramer

Kunstwerk Balkbrug 

De drukke N377 kruist Balkbrug in het hart. Het ontwerp van A&E Architecten voorziet in een onderdoorgang voor het snelverkeer, zodat de twee helften van het dorp weer beter met elkaar in contact komen. 

Lees meer
Impressie: A&E Architecten

Duurzame industriewaterzuivering 

BAM Infra Nederland heeft (samen met RWB Water Services) in minder dan anderhalf jaar tijd een duurzame industriewaterzuivering gebouwd in het Groningse Garmerwolde voor North Water. Deze nieuwe waterfabriek levert op een duurzame manier water aan industriële bedrijven in de Eemshaven.

Lees meer
Duurzame industriewaterzuivering voor North Water

Nascheidingsinstallatie AEB

Met deze installatie levert AEB een belangrijke bijdrage aan het behalen van de duurzaamheidsdoelstelling van Amsterdam en overige deelnemende gemeenten: het scheiden van 65 tot 75% van het huishoudelijk afval in 2020.

Lees meer
Impressie: A&E Architecten

Energiestations GVB Veren

Het ontwerp van A&E Architecten voor de gelijkrichterstations draagt bij aan het duurzame imago van het GVB door het zichtbaar circulaire en natuur-inclusieve ontwerp. De materiaalkeuzes en bouwmethodes zijn waar mogelijk duurzaam en circulair. We kiezen voor hergebruikte materialen, her-te-gebruiken materialen en voor afwerking en bouwmethodes die hergebruik in de toekomst mogelijk maken. We brengen geen onnodige coatings of verf aan en verlijmen niet maar gebruiken droge verbindingen. Zo zijn materialen aan het einde van de gebruiksduur makkelijk van elkaar te scheiden. Zo bieden we optimale meerwaarde voor de omgeving en de planeet.

In ons ontwerp groeit de natuur letterlijk bovenop het energiestation. De basis van het gebouw is een technische constructie van duurzaam beton en aluminium roosters. Daar bovenop is een natuurlijk element geplaatst met houten afwerking, nestkasten en planten, insecten en vogels op het dak. De houten elementen geven een warme ‘look’ en het dak is letterlijk groen met lokale beplanting. Op de gevel staat met duidelijke letters aangegeven welke locatie het betreft en ook is er een ‘batterij’ symbool dat oplicht als de veerpont aankoppelt.

Kortom: een positief, helder en educatief verhaal voor passanten dat bijdraagt aan duurzame imago van het GVB.

Dit ontwerp is gemaakt in opdracht van, en zal worden uitgevoerd door BAM Infra Rail.