Fietsbrug De Groote Wielen

Middenin de wijk De Groote Wielen ligt een omvangrijke waterplas waarover een unieke fietsbrug wordt gerealiseerd. Het ontwerp van A&E Architecten kenmerkt zich door zijn ranke, elegante vormgeving en innovatieve betonsamenstelling.

Lees meer
Impressie: A&E Architecten

Energiestations GVB Veren 

Het winnende ontwerp van A&E Architecten voor de gelijkrichterstations draagt bij aan het duurzame imago van het GVB door het zichtbaar circulaire en natuur-inclusieve ontwerp.

Lees meer
Impressie: A&E Architecten

Onderdoorgang Amstelstroomlaan

Deze onderdoorgang is onderdeel van de Amstelstroomlaan die van west naar oost door het gebied Overamstel loopt. Het ontwerp van A&E Architecten komt voort uit de ambitie om in plaats van een tunnel-uitstraling het beeld van een ruim viaduct te maken.

Lees meer
Fotografie: Luuk Kramer

Kunstwerk Balkbrug 

De drukke N377 kruist Balkbrug in het hart. Het ontwerp van A&E Architecten voorziet in een onderdoorgang voor het snelverkeer, zodat de twee helften van het dorp weer beter met elkaar in contact komen. 

Lees meer
Impressie: A&E Architecten

Duurzame industriewaterzuivering 

BAM Infra Nederland heeft (samen met RWB Water Services) in minder dan anderhalf jaar tijd een duurzame industriewaterzuivering gebouwd in het Groningse Garmerwolde voor North Water. Deze nieuwe waterfabriek levert op een duurzame manier water aan industriële bedrijven in de Eemshaven.

Lees meer
Duurzame industriewaterzuivering voor North Water

Nascheidingsinstallatie AEB

Met deze installatie levert AEB een belangrijke bijdrage aan het behalen van de duurzaamheidsdoelstelling van Amsterdam en overige deelnemende gemeenten: het scheiden van 65 tot 75% van het huishoudelijk afval in 2020.

Lees meer
Impressie: A&E Architecten

Kunstwerk Balkbrug

De drukke N377 kruist Balkbrug in het hart. Dit ontwerp voorziet in een onderdoorgang voor het snelverkeer zodat de twee helften van het dorp weer beter met elkaar in contact komen. Het ontwerp benadrukt de kruisende route, waarbij het leidende idee gebaseerd is op de oude situatie: vroeger liep hier de Dedemsvaart en was er een beweegbare brug. De situatie van de oude brug leeft nog voort bij de bewoners en we wilden met dit ontwerp deze collectieve herinnering verbeelden. We hebben daarvoor de oude vaart denkbeeldig in ere hersteld en het oversteken daarvan verbeeld in de vormgeving van het dek en de hekwerken van de brug. Door de parallelwegen slim te positioneren is het gelukt om langs de tunnelbak groene oevers te maken zoals die vroeger langs de vaart liepen.

Op de brug ontwierpen we als toevoeging een landmark dat als fantoombeeld van de oude ophaalbrug deze plek kan markeren. De oude brug kan daarmee weer tot leven komen en kan weer een ontmoetingsplek worden in het dorp. Ook voor de passanten op de N340 ontstaat zo een markant beeld van het dorp Balkbrug.