Integrale aanpak in proces en techniek

BAM Advies & Engineering is het multidisciplinair advies- en ingenieursbureau van BAM NL, waarbij een integrale aanpak van ontwerp en engineering vanzelfsprekend is. Wij zijn betrokken bij kleine werken tot en met grote complexe werken in alle fasen van de levenscyclus van gebouwen. Onze aanpak is gericht op de haalbaarheid en de maakbaarheid van de projecten. Hierin zijn we uniek.

In de plan- en ontwerpfase kunnen we haalbaarheidsonderzoeken uitvoeren en een integraal ontwerp maken. Zowel tijdens het ontwerpproces als tijdens de engineering wordt er integraal gewerkt en gemodelleerd vanuit de disciplines architectuur, bouwkunde constructie, bouwmethodieken en installatietechniek. Het team wordt ondersteund door onze specialisten op het gebied van bouwkosten, duurzaamheid, materiaaltechnologie en wet- en regelgeving. Onze ontwerp- en engineeringsmanagers zijn verantwoordelijk voor projecten en teams tijdens engineering. Hierbij bestaan de teams veelal uit een mix van BAM collega’s en externe adviseurs. Zij staan garant voor de sturing op het ontwerp- en engineeringsproces en zorgen voor een goede samenwerking met opdrachtgever, partners en interne disciplines. Onze tender-,contract- en procesmanagers kunnen hierbij de procesbeheersing verzorgen.  Indien nodig vanuit de gebruikte contractvorm kan dit proces worden ondersteund met systems engineering voor de verificatie en de validatie van de eisen van de klant. Om de teams tijdens engineering en realisatie zoveel mogelijk te ontlasten maken we hierbij gebruik van een speciaal voor BAM ontwikkelende tool; BAM GRIP.

Tijdens de realisatie kunnen we het uitvoeringsteam ondersteunen met het verzorgen van kwaliteitscontrole, inspecties en keuringen op het vlak van alle disciplines. Alles gericht op het maximaal ondersteunen van onze BAM bedrijven in hun aanbod richting klanten, het reduceren van faalkosten en verhogen van de veiligheid.

Contactpersoon

Henk Rebel