Digitaal bouwen bij Advies & Engineering

BAM Advies & Engineering past digitaal bouwen breed toe en is thuis in digitale werkmethoden; of het gaat om Building Information Modelling (BIM), modulair en parametrisch bouwen, robotics, 3D-scannen, virtual reality, augmented reality, file2factory of slimme algoritmen. In alle processen – van ontwerp tot exploitatie – zetten we onze kennis, ervaring en tools in om onze bouwwerkzaamheden en dienstverlening te optimaliseren.

Binnen ons bureau hebben we een BIM Center waar alle disciplines vertegenwoordigd zijn. Voor elke discipline; techniek electra en werktuigbouwkundig, bouwkunde en constructie, zijn modelleurs die samen met onze engineers technische oplossingen op een goede manier kunnen vertalen naar een 3D informatie model. Hierbij ligt de focus op maakbaarheid en veiligheid maar ook op welke informatie op welke wijze belangrijk is in het vervolg:

“De juiste informatie voor de juiste persoon met de juiste kwaliteit op het juiste moment.”

Informatiestromen op een efficiënte wijze organiseren, rubriceren, verrijken, aan elkaar koppelen en beschikbaar stellen betekent bij ons een eenduidige wijze van werken én informatie verwerken. Naast onze modelleurs hebben onze Digital Construction Factory; een groep specialisten op het gebied van automatisering, parametrisering en standaardisering van BIM-modellen (3D geometrie en data). Digitaal bouwen op een geïndustrialiseerde “fabrieksmatige” manier is de toekomst en de basis voor generative design waarmee we meer mogelijkheden naast elkaar kunnen zetten en een betere keuze kunnen maken voor onze klanten en daarmee de gebruikers van een gebouw.

Lees hier het interview over BIM bij BAM door onze BIM Manager Jeroen Harink

Contactpersoon

Jeroen Harink