Nieuwbouw Accelerator op Utrecht Science Park

BAM Bouw en Techniek realiseert Accelerator, een nieuw en duurzaam multi-tenant gebouw voor uiteenlopende ondernemingen in de Life Sciences. Hoofdgebruikers worden Genmab en Merus, beide beursgenoteerde biotechbedrijven die zich richten op de ontwikkeling van innovatieve therapieën tegen kanker. Andere huurders worden Life Sciences-bedrijven die hun ontwikkeling willen versnellen van start-up naar scale-up.

Lees meer
Accelerator

‘Van ‘Model to Machine’ naar beste gebouw van Nederland

In de binnenstad van Groningen heeft BAM Bouw en Techniek Forum Groningen gerealiseerd; de huiskamer van de stad. Forum Groningen is een multifunctioneel gebouw waarin onder meer een bioscoop, bibliotheek, debatcentrum, VVV-winkel en horecagelegenheden zijn gehuisvest.

Lees meer
Forum

Soepel proces voor verbouwing De Appelaar in Haarlem

In de binnenstad van Haarlem is BAM Bouw en Techniek – Regio Noordwest druk bezig met de verbouwing van gebouw ‘De Appelaar’ aan het Simon de Vrieshof.

Lees meer
De Appelaar Haarlem

Nieuwbouw Accelerator op Utrecht Science Park

Het gebouw, ontworpen door cepezed. komt te staan op een prominente plek langs de toegangsweg tot het Utrecht Sciene Park, één van de top science parken van Nederland en wereldwijd leidend op het gebied van Life Sciences en Health. BAM realiseerde eerder al een ontwerp van cepezed - het onderzoeksgebouw voor Danone - op het park.

Het ruim 20.000 m² tellende Accelerator-gebouw van 11 verdiepingen gaat belangrijk bijdragen aan verdere samenwerking en verbinding op het Utrecht Sciene Park. Het gaat onder meer kantoor-, laboratorium en parkeerfuncties (92 parkeerplaatsen) bevatten, maar ook een auditorium voor 250 personen, ‘meet & greet’ faciliteiten en een reeks algemene voorzieningen als een vergadercentrum en uitgebreid restaurant in de transparante plint.

Duurzaam

Betreft duurzaamheid is Accelerator gericht op een BREEAM-NL Excellent certificering. Het ontwerp is onder meer erg flexibel en er is veel aandacht voor een aangename, gezonde werkomgeving. Die komt onder meer tot stand door een hoge mate van daglichttoetreding en veel groen in het atrium van het gebouw. Een ruim PV-panelendak voorziet het gebouw van elektrische energie en de verwarming en koeling wordt vanuit warmtepompen geleverd, waardoor een gasaansluiting overbodig is. Ook passen de flexibiliteit en aanpasbaarheid van Accelerator goed bij het circulaire gedachtengoed.

Realisatie

\Accelerator is een ontwikkeling van Kadans Science Partner, specialist op het gebied van huisvesting in de kennisintensieve sector op en rondom science parken en universiteitscampussen. Deerns verzorgt het installatietechnisch advies, BAM Advies & Engineering en cepezed verzorgen de engineering en BAM Bouw en Techniek - Grote Projecten de uitvoering. De bouw start eind van dit jaar en de oplevering staat gepland voor begin 2022.

Digitaal Bouwen

Het project Accelerator wordt volledig integraal uitgevoerd door een team van BAM Advies & Engineering en cepezed (engineering) en BAM Bouw en Techniek - Grote Projecten (realisatie). Het engineeringsteam is fysiek samengevoegd met het uitvoeringsteam om zo de meest effectieve en efficiente oplossing te bieden. 

Niet alleen de modelleurs en BIM coördinator maken gebruik van de 3D modellen en data, maar ook de projectleiders, uitvoerders, uitvoeringsmanager, projectdirecteur en werkvoorbereiders hebben dagelijks het model open staan om mee te werken in dit voorbereidingstraject. Naast dat het model erg veel inzicht in het gebouw en de uitvoerbaarheid hiervan geeft, wordt het ook gebruikt om o.a. de bouwplaatsinrichting (incl. randbeveiliging) in te zien en de sparingen te beoordelen. Het complete team wordt regelmatig getraind en voorzien van handvaten om zo efficient mogelijk het model en de modeldata te gebruiken.

BAM brengt BIM naar de bouwplaats met behulp van Augmented Reality

Bekijk onze video over toepassing digitaal bouwen op project Accelerator in Utrecht. Door middels van AR (Augmented Reality) brengt BAM BIM naar de bouwplaats. Iedereen, van werkvoorbereider tot uitvoerder, komt hiermee in aanraking.

U heeft nog geen toestemming gegeven om de benodigde cookies te plaatsen. Accepteer de functionele cookies om deze video te kunnen bekijken.